Blog


9 intrebari care te vor ajuta sa alegi facultatea potrivita


Poate ca unii dintre voi stiti demult ce facultate veti urma si sunteti multumiti si entuziasmati de alegerea facuta, altii ati luat deja o decizie de care nu sunteti foarte siguri si poate ca unii dintre voi inca nu ati luat o hotarare in acest sens.


Va propun 9 intrebari de clarificare, pe care sa vi le adresati si care va vor ajuta fie sa va validati decizia fie sa va dati seama care este optiunea potrivita pentru voi.

Citeste mai departe. Centrul de meditatii TOP - blog educational pentru copii si adulti

Cele 9 stiluri de invatare. Tie ce stil ti se potriveste?


Multi profesori recunosc ca fiecare copil sau persoana prefera diferite stiluri si tehnici de invatare. Stilurile de invatare grupeaza modurile obisnuite in care oamenii invata. Fiecare are un mix (amestec) de stiluri de invatare. Unii oameni pot descoperi ca au un stil dominant, utilizand mult mai putin celelalte stiluri. Altii, pot descoperi ca utilizeaza stiluri diferite in circumstante diferite.

 

Dar vestea buna este ca nici unul din stilurile de invatare nu este fixat pentru totdeauna, ele pot evolua, pot fi antrenate. Poti dezvolta acele abilitati si stiluri care sunt mai putin utilizate, asa cum poti dezvolta mai mult pe cele deja utilizate cu preponderenta.


Citeste mai departe. Centrul de meditatii TOP - blog educational pentru copii si adulti

Cat de importanta este motivatia si de cate tipuri este?


„OAMENII NEOBISNUITI SUNT OAMENI OBISNUITI CARE AU O MOTIVATIE DEOSEBITA”(REX RENFROW)

Sa intram mai adanc in problema si sa va oferim cat mai multe “date tehnice” pentru a putea analiza mai bine tipurile de motivatie, pentru ca mai apoi sa descoperi ce anume ti se potriveste tie pentru a-ti putea atinge obiectivele.

Motivatia e o forta interioara care intrece comportamentul.

Motivatia este de doua feluri: motivatia intrinseca si motivatia extrinseca.


Citeste mai departe. Centrul de meditatii TOP - blog educational pentru copii si adulti

Tipuri de memorie:afla care te caracterizeaza!Memoria este o functie care permite pastrarea si revenirea constienta la lucrurile invatate anterior. In fiecare minut, memoria noastra este solicitata sa stocheze o noua informatie sau sa aduca la lumina o amintire pastrata intr-un colt al creierului. Se cunosc mai multe tipuri de memorie, clasificate in functie de anumite criterii, cum ar fi criteriul duratei de stocare a materialului, al tipurilor de informatii sau al organului implicat in memorarea informatiei. Aceste tipuri de memorie interactioneaza intre ele, dar depind de regiuni cerebrale distincte. Astfel, oamenii pot avea anumite forme de memorie mentinute in stare buna, in timp ce altele pot fi alterate.


Citeste mai departe. Centrul de meditatii TOP - blog educational pentru copii si adulti


Centrul de meditatii T.O.P.

Este un Centru Educational ce ofera tinerilor o alternative de studiu si suport in pregatirea profesionala si scolara printr-o educare a invatatului folosind metode de predare moderne si interactive

Copyright Meditatii Top 2016. Toate drepturile rezervate.