STUDII GIMNAZIALE SI LICEALE


Istorie

Centrul de meditatii TOP- Cursuri de istorie
Nivel:Liceu si Bacalaureat
Durata:2 ore
Grupa:2-3 elevi
Abonamente:Junior
Pro
Expert
Centrul de meditatii T.O.P. organizeaza cursuri la Istorie pentru pregatire Liceu si Bacalaureat, propune solutii personalizate in functie de capacitatile fiecarui cursant si sustine pregatirea avansata prin metode de coaching.

Profesorii cu care centrul nostru colaboreza au studii de specialitate, sunt persoane dornice sa lucreze intr-un mediu tanar si dinamic, isi adapteaza metoda de predare in functie de elev, cunosc bine materia si programa scolara, au experienta in predare prin metode moderne si interactive utilizand sisteme digitale, table interactive (manuale, jocuri, lectii dinamice, aplicatii, instrumente audio-video).

Istoria este un domeniu al stiintei care studiaza dezvoltarea complexa si evolutia omenirii tinand cont de evenimentele care se petrec de-a lungul timpului si care influenteaza societatea. In opinia mea, Cunoasterea istoriei reprezinta o datorie fata de stramosii nostri fara de care un am fi existat, dar este si un element care denota cultura generala si simtul responsabilitatii.In primul rand, prezentul si viitorul sunt dependente de trecut, prezentul nefiind  posibil fara existenta generatiilor trecute pe baza carora se dezvolta generatia mai tanara. Cunoasterea istoriei ne ajuta sa ne definim pe noi insine, sa ne cunoastem  poporul si sa ne identificam cu un anumit tip de gandire, facilitand astfel evolutia. Un  bun exemplu pentru a demonstra relatia stransa dintre trecut si prezent il reprezinta  becul inventat de Thomas Edison fara de care ne-am folosi si in prezent de lampa cu gaz care producea multe accidente si care nu ar fi in conformitate cu evolutia omenirii.In al doilea rand, asa cum spune o zicala binecunoscuta, “istoria se repeta”, iar oamenii trebuie sa invete din greselile antecedentilor. Cunoasterea istoriei, prin raportarea la trecut, le permite tinerilor sa inteleaga evolutia evenimentelor sociale, economice si politice ale unei natiuni si sa evalueze lucrurile care se petrec in prezent cu mai multa obiectivitate, putand anticipa consecintele acestora. "e exemplu, intreaga omenire cunoaste efectele devastatoare pe care le-a avut regimul totalitarist, iar dupa #evolutia din 1989 conducatorii tarilor, sustinuti de popor au reintrodus  pluripartidismul, intocmai pentru a evita repetarea greselilor din trecut a caror consencinte sunt iremediabile.In concluzie, cunoasterea istoriei prezinta importanta datorita invataturilor care se pot extrage din experientele generatiilor trecute, a consecintelor pe care le are asupra lumii din prezent, dar si pentru ca le da oamenilor identitatea fara de care nu ar putea exista.


INSCRIERE CURS

Centrul de meditatii T.O.P.

Este un Centru Educational ce ofera tinerilor o alternative de studiu si suport in pregatirea profesionala si scolara printr-o educare a invatatului folosind metode de predare moderne si interactive

Copyright Meditatii Top 2016. Toate drepturile rezervate.