PRIMA PAGINA»PENTRU PARINTI

Pentru parinti


Rolul nostru in educatia copilului


De cele mai multe ori, noi, parintii, ne auzim spunand ca trebuie sa se schimbe ceva: sistemul, mediul in care copilul invata, metoda de predare, mentalitatea profesorilor, dar si cum ne responsabilizam copiii sau cum ii invatam sa invete.


Care este situatia invatamantului actual?


In ultimii ani s-a identificat o scadere a elevilor din invatamantul gimnazial si cu precadere in invatamantul liceal. S-au elaborat măsuri de revigorare a invatamantului profesional ce au determinat orientarea mai multor elevi către această filieră de studiu astfel crescand numarul elevilor inscrisi in invatamantul profesional fata de anii anteriori.


În România, durata medie de frecventare a sistemului de educatie (de la invatamantul prescolar la cel superior) este de 16,1 ani (prin raportare la durata teoretica de 21 ani, în intervalul 3-23 ani). Valoarea indicatorului a scăzut de-a lungul anilor.


La toate probele simularii nationale a examenului de Bacalaureat 2016 datele statistice releva ca ponderea elevilor de clasa a XII-a care au obtinut medii ce asigura promovarea examenului (6 şi peste 6) este de 38,39% (42.386 de elevi din 110.423 de elevi prezenţi). Rezultatul este relativ la acelasi nivel cu cel al ratei de promovare de anul trecut - 38,77%.


Care sunt consecintele abandonului scolar si a ratei scazute de promovabilitate a examenelor nationale?


Copii cu o stima de sine scazuta in sufletul carora predomina sentimenul de nesiguranta si  neputinta. Un copil care nu se valorizează este mereu pus pe refuz, intra cu dificultate in situatii noi, activitati noi, relatii noi. Este trist că acesti copii renunță repede la activități dificile si afirma ca “oricum nu contează” daca le finalizează sau nu, pentru ca “nimănui nu-i pasă”. Este critic cu sine insusi si pare permanent dezamagit, vede in orice obstacol o limita definitiva, un drum inchis. Astfel, stima de sine negativa devine un factor de risc pentru aparitia problemelor de sanatate mintala – anxietate, depresie – si a dificultatilor reale in orice situatie de viata.


Ce putem face noi parintii pentru ei?


Copiii au nevoie de timpul si de atentia noastra, se vor simti iubiti, ascultati si indrumati spre ceea ce ei isi doresc sa faca. Cautam impreuna cu copilul instrumente, oferindu-i totusi alternative, pentru a facilita alegerile si deciziile personale, pentru a ajunge acolo unde el doreste, unde el se simte capabil sa ajunga. Evitam comparatiile sociale cu alti copiii, colegi, amici si apreciem eforturile pe care acesta le face in dobandirea rezultatelor, astfel copilul invata sa isi automonitorizeze progresul si resursele si sa nu se raporteze la cei din jur pentru a-si aprecia valoarea personala.


Le oferim suportul nostru in ceea ce priveste aprofundarea materiei invatate la scoala prin diverse activitati extrascolare. Copilul secolului XXI are nevoie de mai multi stimuli, invatatul cu cartea si caietul poate deveni pentru el banal, plictisitor, isi pierde concentrarea si nu isi gaseste motivatia. Avem nevoie de o educare a invatatului. Conceptul de “a invata sa invatam” este cat se poate de necesar in cazul copiilor nostri. Suntem la o rascruce de drumuri, drumul invatatului simplu, traditional caracteristic sistemului romanesc si cel al invatatul interactiv bazat pe exemple, situatii, simulari, coaching, dar si prin evaluari periodice. Invatatul nu trebuie sa fie un calvar, daca acesta se intampla prin metode adecvate contextului actual, copilul devine interesat, multumit ca asimileaza si capata curaj intr-o cariera.


Invatatul sanatos intr-un mediu sanatos formeaza un elev sanatos!


Pentru parinti


Intrebari frecvente


Cum se stabileste programul de pregatire?

Programul se stabileste impreuna cu profesorul, oferim flexibilitate prin program in orice parte a zilei cat si in weekend.Cum sunt stabilite grupele de pregatire?

Grupele sunt stabilite in functie de nivelul de pregatire si obiectivele elevilor. De asemenea in momentul formarii grupelor se urmareste metoda de studiu a fiecarui elev, astfel incat sa gasim un echilibru elev-elev si elev-profesor si fiecare membru sa se simta stimulat sa isi atinga obiectivele prestabilite.Se poate face pregatire si individual?

Pregatirea la Centrul de meditatii TOP presupune lucrul in grupe. Se pot stabili sesiuni de pregatire individuala, in numar limitat, elevilor care au nevoie de o pregatire deosebita.

Stiati ca psihologii incurajeaza invatatul de grup pentru o mai buna insusire a materiei? Astfel fiecare elev prezinta cate o parte din materialul care ii revine de pregatit, iar ei invata unul de la celalalt prin transmiterea informatiilor.Cat de des are loc evaluarea periodica?

Evaluarea periodica se va realiza dupa fiecare capitol studiat, iar raportul de evaluare se va transmite parintilor lunar. De asemenea elevul are ocazia lunar sa ne transmita nivelul de satisfactie fata de lectie, profesor si stilul de predare.Daca doresc informatii suplimentare, cui ma pot adresa?

Ne puteti contacta la adresa office@meditatiitop.ro sau la numarul de telefon 0371 431 626. De asemenea aveti posibilitatea de a adresa o intrebare profesorului prin completarea formularului online.


Centrul de meditatii T.O.P.

Este un Centru Educational ce ofera tinerilor o alternative de studiu si suport in pregatirea profesionala si scolara printr-o educare a invatatului folosind metode de predare moderne si interactive

Copyright Meditatii Top 2016. Toate drepturile rezervate.